Kummityttö perheineen tuli tänään meille saunomaan ja söimme tätä piirakkaa iltapalaksi. Ohje on Pirkasta vuodelta -98 nimellä Lindan illanistujaispiirakka. Ohjeesta tulee uunipellillinen.
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3/4 dl öljyä
2 munaa
3 dl vettä
Täyte
1 rasia tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
1 rkl öljyä paistamiseen
150 g palvikinkkua
1 kesäkurpitsa
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 tl basilikaa
2 tl mustapippuria
Munamaito
3 munaa
2 prk kermaa
100 g juustoraastetta
1 tl suolaa
Pinnalle
100 g juustoraastetta
Aloita piirakan valmistus täytteestä. Viipaloi herkkusienet ja paloittele sipuli. Paista niitä öljyssä pannulla. mausta suolalla ja mustapippurilla. Suikaloi kinkku ja viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita munamaidon aineet sekaisin.
Valmista pohjataikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Taikina saa olla hyvin löysää. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunipannuun ja levitä tasaiseksi.
Levitä taikinan päälle herkkusienet ja sipulit, kinkkusuikaleet, kesäkurpitsaviipaleet ja tomaatit. Kaada päälle kermaseos. Ripottele pinnalle basilikaa ja mustapippuria. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista piirakkaa 225 asteessa 30 minuuttia.
Kommentit