Banoffeen ohjeella tehty, banaani vaihdettu vadelmiin. Tätäkin herkkua on tehty monessa blogissa.

1249933300_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

300 g suklaa Digestive-keksejä

100 g voita


Täyte

397 g kondensoitua maitoa

2 dl vadelmia

2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria


Koristelu

2 dl vadelmia


Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.

Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada toffee pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.

Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Ripottele vadelmat toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja koristele vadelmilla.