Tätä suklaakakkua on tehty jo monissa blogeissa. Oli suussasulavaa!

1254508596_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200 g tummaa suklaata

100 g voita

4 keltuaista

200 g tomusokeria

1 ½ rkl perunajauhoa

1 tl vanilliini okeria

4 valkuaista


Sulata suklaa ja rasva, sekoita. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää perunajauhot ja vaniljasokeri. Sekoita suklaa-rasva -seos keltuaisvaahtoon. Lisää käännellen mukaan kovaksi vatkatut valkuaiset.

Voitele irtopohjavuoka (Ø n. 23 cm) ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 180 asteessa 20-30 min. Jäähdytä ja laita jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.