Tätä suklaakakkua on tehty jo monissa blogeissa. Oli suussasulavaa!
200 g tummaa suklaata
100 g voita
4 keltuaista
200 g tomusokeria
1 ½ rkl perunajauhoa
1 tl vanilliini okeria
4 valkuaista
Sulata suklaa ja rasva, sekoita. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää perunajauhot ja vaniljasokeri. Sekoita suklaa-rasva -seos keltuaisvaahtoon. Lisää käännellen mukaan kovaksi vatkatut valkuaiset.
Voitele irtopohjavuoka (Ø n. 23 cm) ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 180 asteessa 20-30 min. Jäähdytä ja laita jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.
Kommentit