Pojan ristiäisiin toivottiin samantyylistä kakkua kuin Ainolla. Tässä täytteenä mustikka- ja vadelmamousset. Kakun pinta vaaleansinistä sokerimassaa, samoin koristeet. Kuvio sokerimassaan on tehty Wiltonin kuvioalustalla.

1265534865_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1265534800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1265534820_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta


Kostutus

2½ dl maitoa

2 rkl vanilliinisokeria


Mustikkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk maitorahkaa

1 prk ranskankermaa

2 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

300 g mustikoita


Vadelmamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

2 dl ranskankermaa

1 prk maitorahkaa

2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

400 g vadelmia


Kakun päälle

500 g vaaleansinistä kaulittavaa sokerimassaa

sokerimassa- ja marsipaanikoristeita


Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota iso suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (n. 35x25cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinisokerilla maustetulla maidolla.

Valmista mustikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mustikat ja paina ne siivilän läpi. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjasose. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Kokoa kakku. Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada mustikkamousse vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli vadelmamoussella. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Muotoile pinta auki olevan kirjan muotoiseksi painamalla kakkua keskeltä kämmensyrjällä. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Kauli sokerimassalevy ja nosta kakun päälle. Vaahdota kerma ja levitä sitä lastan avulla kakun päälle ja reunoille. Pursota kakun sivut korinpohjatyllalla ja lehtityllalla. Pursota yläreuna tähtityllalla.

1265534771_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1265534844_img-d41d8cd98f00b204e9800998e