Aika rientää... tämäkin rippilapsi oli vielä hetki sitten pieni ekaluokkalainen! Kuuden kouluvuoden aikana koettiin paljon ja luokan koko kasvoi niin, että kuudennella luokalla oppilaita oli 34! Tänään vietetään monen heistä rippijuhlaa, lämpimät onnittelut kaikille!
Näiden kermakakkujen pohjana on tumma kakkupohja ja välissä suklaamoussea ja vadelmamoussea. Koristeeseen toivottiin sinistä ja valkoista.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl kaakaojuomaa
1 rkl vanilliinisokeria
Suklaamousse
1 prk Flora Vispiä
½ prk vaniljan makuista tuorejuustoa
130 g taloussuklaata
Vadelmamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
½ prk ranskankermaa
½ prk rahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 dl Valion vadelmasosetta
Kakun päälle
2 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Valmista suklaamousse. Sulata suklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Vatkaa Vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää joukkoon sulatettu suklaa.
Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjasose. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada suklaamousse vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli vadelmamoussella. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Vaahdota kerma ja lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille ja päälle. Pursota reunat. Koristele.
Kommentit