Aika rientää... tämäkin rippilapsi oli vielä hetki sitten pieni ekaluokkalainen! Kuuden kouluvuoden aikana koettiin paljon ja luokan koko kasvoi niin, että kuudennella luokalla oppilaita oli 34! Tänään vietetään monen heistä rippijuhlaa, lämpimät onnittelut kaikille!

Näiden kermakakkujen pohjana on tumma kakkupohja ja välissä suklaamoussea ja vadelmamoussea. Koristeeseen toivottiin sinistä ja valkoista.

1267987178_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1267987374_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1267987318_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1267987294_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1267987227_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl kaakaojuomaa

1 rkl vanilliinisokeria


Suklaamousse

1 prk Flora Vispiä

½ prk vaniljan makuista tuorejuustoa

130 g taloussuklaata


Vadelmamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

 ½ prk ranskankermaa

½ prk rahkaa

1 dl sokeria

 1 rkl vanilliinisokeria

1 dl Valion vadelmasosetta

 

 Kakun päälle

 2 prk Flora Vispiä

 ½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Valmista suklaamousse. Sulata suklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Vatkaa Vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää joukkoon sulatettu suklaa.

Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjasose. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada suklaamousse vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli vadelmamoussella. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma ja lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille ja päälle. Pursota reunat. Koristele.

1267987178_img-d41d8cd98f00b204e9800998e