Lopputarkastus on suoritettu ja aika kutsua ystävät juhlimaan. Tähän kakkuun toivottiin jotain taloon liittyvää. Painoin harmaaksi värjättyyn marsipaaniin puukuvion ja painoin lautojen ääriviivat marsipaaniveitsen reunalla. Ovi on sokerimassaa ja ikkunalasit liivatelehteä. Vaalean kakun sisällä on suklainen yllätys; suklainen pohja Ahonlaita-blogin ohjeella ja välissä sipaisu passiohilloa ja suklaamousse.

1284300049_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1284300078_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

250 g tummaa suklaata

90 g voita

5 isoa munaa

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl vehnäjauhoa

2 rkl smetanaa tai ranskankermaa


Kakun väliin

1 prk passiohilloa (Jam it)


Suklaamousse

2 prk Flora Vispiä

250 g taloussuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sokeria


Kakun päälle

2 dl Flora Vispiä

½ dl sokeria


Voitele valmiiksi halkaisijaltaan n. 20 cm vuoka. Sulata suklaa. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sula suklaa ja voi varovasti sekoitellen muna-sokerivaahtoon pohjia myöten. Lisää massaan siivilän läpi keskenään yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe. Lisää smetana ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada  taikina vuokaan ja paista 160 asteessa n. 55 min.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Laita alimmainen kakkupohja reunavuoan sisään. Sivele pintaan puolet passiohillosta. Valmista suklaamousse. Sulata sulkaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon sulatettu suklaa, tuorejuusto ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä puolet suklaamoussesta kakkupohjan päälle. Paina päälle keskimmäinen kakkupohja ja täytä toinen väli samoin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota Flora Vispit ja mausta sokerilla. Pursota kakun päälle ja koristele kakku.

1284300104_img-d41d8cd98f00b204e9800998e