Tein tupla-annoksen täytettä Värikkääseen syntymäpäiväkakkuun ja tein samalla omalle perhheelle herkkua sunnuntain jälkiruuaksi. Lisäsin päärynämoussen joukkoon tipan vihreää elintarvikeväriä.

1316099891_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1316099922_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

300 g kaurakeksejä

100 g margariinia

 

Pätkismousse

1 pss Pätkis mini bites

1 prk Flora Vispiä

1 prk Mascarponejuustoa

 

Päärynämousse

3 liivatelehteä

½ prk säilykepäärynöitä

½ prk Flora Vispiä

1 prk päärynä-vaniljajogurttia

½ prk maitorahkaa

1 dl sokeria

 

Murskaa keksit ja lisää keksimurujen joukkoon sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi ja kaada noin 25 cm reunavuoan sisään tarjoilulautaselle. Painele tasaiseksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin.

Valmista Pätkismousse. Vaahdota Vispi. Sulata Pätkikset mikrossa 30 sekunnin ajan. Lisää Pätkisten joukkoon Mascarponejuusto. Vaahdota seos sähkövatkaimella. Lisää suklaa-juustoseokseen kermavaahto. Levitä reunavuoan sisään keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.

Valmista päärynämousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Soseuta päärynät. Vaahdota Visspi ja lisää vaahdon joukkoon rahka, jogurtti ja sokeri sekä päärynäsose. Lämmitä ½ dl vettä kattilassa ja sulata kiehuvan kuuman veden joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen päärynävaahdon joukkoon. Kaada vuokaan Pätkismoussen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.