PÄHKINÄ-KINUSKIKAKKU

POHJA: 

150g sulatettua voita tms.

2.5 dl sokeria

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 raastettua hapahkoa omenaa (raasteena n. 4 dl)

1 dl maitoa

KUORRUTUS:

100 g voita

2 dl fariinisokeria

1 dl kuohukermaa

200 g pekaani-, suola- tai cashewpähkinöitä

mustapippuria (unohdin kokonaan laittaa)

Sekoita sulatettu rasva ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen ja vatkaa kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta omenat. Lisää taikinaan vuorotellen omenaraastetta, jauhoseosta ja maitoa.

Paista voidellussa ja jauhotetussa irtopohjavuoassa 175 asteessa n.30-35 min.

Laita kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Kiehauta seos ja keitä viisi minuuttia kunnes seos sakenee ja tulee kinuskimaiseksi. Kääntele joukkoon kevyesti pähkinät ja ripaus pippuria. Ota kakku uunista ja kaada seos päälle. Jatka paistamista uunissa vielä 8-10 min. kunnes kuorrutus on kauniin ruskeaa. Anna jäähtyä vuoassaan.