Maku-lehden ohje

 

250 g voita
200 g sokeria
1 1/2 dl siirappia
3/4 dl kaakaojuomajauhetta
2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
1 1/2 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2 munaa
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

kidesokeria

Mittaa kattilaan voi, sokeri, siirappi, kaakaojuomajauhe ja mausteet. Kiehauta seos, nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä. Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan rauhoittua kylmässä yön yli. Kauli aina kerrallaan osa taikinasta jauhotetulla pöydällä aivan ohueksi levyksi. Ripottele taikinalevylle tasainen ohut kerros kidesokeria kaulimisen loppuvaiheessa ja paina sokeri kevyesti kaulimella taikinaan.

Ota taikinalevystä muotilla pikkuleipiä ja nosta ne lastan avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 175 asteessa noin 7 minuuttia. Tarkkaile pikkuleipiä, tarkka paistoaika riippuu pikkuleipien paksuudesta.