Pohja
150 g kaurakeksejä
1/2 dl Wienernougat crushia
50 g voita
Täyte
6 liivatelehteä
1/2 dl kahvia
1 dl kermalikööriä
200 g valkosuklaata
4 dl vispikermaa
2 tl vanilliinisokeria
Koristelu
200 g valkosuklaata
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
keksejä
Murskaa keksit ja lisää joukkoon Wienernougat crush ja sulatettu margariini. Painele keksimuruseos reunavuoan pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kahvi ja kermalikööri kiehuvan kuumaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuuman nesteen sekaan. Sulata valkosuklaa mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vanilliinisokerilla. Sekoita sulatettu valkosuklaa kermavaahdon joukkoon. Lisää myös liivateneste ohuena nauhana vaahdon joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sulata valkosuklaa mikrossa ja värjää seos vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä. Kaada suklaa leivinpaperin päälle ja anna kovettua jääkaapissa. Raasta kovettunut suklaa kakun päälle. Koristele kakun reuna kekseillä.
Kommentit