Tämän kakun ääressä juhlittiin meidän opehuoneessamme työkaverin kolmekymppisiä.
"Vanhalle" jalkapalloilijalle tietenkin jalkapalloaiheinen kakku.

1911047.jpg

1911052.jpg


Pohja
10 munaa
3,5 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria

Väliin
1 prk mustaherukkahilloa

Vadelmamousse
12 liivatelehteä
2 prk Flora Vispiä
2 prk ranskankermaa
2 prk (400g) maustamatonta tuorejuustoa
4 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
800 g vadelmia

Pinnalle voikreemi
125 g voita
1/2 tl vanilliinisokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Marsipaani kakun päälle
2 pkt vihreää marsipaania (n. 400g)
1/2 pkt sinistä marsipaania (n. 100g)

Pursotukset
2 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota iso suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (n. 35x25cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinisokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Soseuta vadelmat toisessa astiassa sauvasekoittimella. Lisää vadelmien joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma sekä sokerit. Käytä vielä sauvasekoitinta, jotta saat tuorejuustokokkareet sileäksi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu Flora Vispi.

Levitä pohjalevylle ensin puolet mustaherukkahillosta ja sitten puolet vadelmamoussesta. Täytä toinen väli samoin. Paina lopuksi päällimmäiseksi viimeinen kakkulevy. Minä käytin kakun kokoamiseen suorakulmaista säädettävää reunavuokaa, mutta voit myös viritellä kakun reunakalvojen sisään tai suorakaiteen muotoisen irtopohjavuoan reunan sisään.


Valmista voikreemi. Pehmennä margariini notkeaksi. Lisää sokerit pienissä erissä ja vatkaa koko ajan sähkövatkaimella. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Levitä kreemi kakun päälle kuumaan veteen kastetun veitsen avulla.

Sekoita marsipaanit muovaillen käsissä tai leivinalustalla. Kauli marsipaani suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja nosta kakun päälle. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Tee kentän rajat pursottamalla ne valkoiseksi värjätyllä voikreemillä tai tomusokerikuorrutteella.
Viimeistele kakku jalkapallomaaleilla ja -pelaajilla.
Nämä pelaajat ja maalit hankin kesällä Confettin kesäalesta.


1911722.jpg