Nämä olivat tosi hyviä! Raparperihillo kannattaa keitellä viimeistään edellisenä päivänä. Pohjalevyn pakastaminen helpottaa leivosten tekoa, sillä muuten pohjalevy on kovin hauras.

1243366798_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

250 g margariinia

2 dl sokeria

6 keltuaista

3 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa


Marenki

6 valkuaista

3 dl sokeria


Raparperihillo

500 g raparperipaloja

2,5 dl hillosokeria

1 dl fariinisokeria


Väliin lisäksi

1 prk Flora Vispiä

1/2 dl sokeria


Valmista raparperihillo. Laita raparperipalat kattilaan ja kaada sekaan sokerit. Keitä 10 minuuttia ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Kaada hillo kuumennettuun tölkkiin, sulje tiiviisti ja jäähdytä. Säilytä viileässä.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuiaset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito. Sekoita hyvin. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi noin 5 minuuttia. Levitä marenki taikinapohjan päälle. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä. Pakasta pohjalevy leivinpepereineen päivineen, jotta sitä on helpompi käsitellä.

Ota pohjalevy pakastimesta. Leikkaa levy jäisenä kahteen osaan. Käännä toinen levy tarjottimelle leivinpaperi ylöspäin. Poista leivinpaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä pohjalevylle ensin 2-3 dl raparperihilloa ja sen päälle kermavaahto. Poista toisesta pohjalevystä leivinpaperi ja nosta se kermavaahdon päälle. Laita torttu jääkaappiin tunniksi sulamaan. Leikkaa ennen tarjoilua leivoksiksi.