Tein sunnuntaiaamuksi näitä sämpylöitä. Ohje on MTV3 leivontanurkasta.

1252227189_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

n. 12 kpl

3 dl maitoa tai vettä

15 g hiivaa (1/3 pkt)

1 tl suolaa

1 rkl siirappia

2 rkl pullomargariinia tai öljyä

n. 7 dl sämpyläjauhoseosta tai 5 dl vehnäjauhoja+3 dl kaurahiutaleita 

Tee taikina illalla valmiiksi. Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Hiivaa tarvitaan normaaliin leivontaan nähden hieman vähemmän. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva seokseen. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina muovilla peitettynä jääkaappiin yöksi.

Leivo kohonnut taikina aamulla tangoksi, leikkaa paloiksi ja pyörittele sämpylöiksi. Laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä vajaa puoli tuntia. Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista sämpylöitä 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.