Tämän kakun pohjana on kääretorttuviipaleita. Kääretortun välissä on itse tekemääni raparperi-mansikkahilloa. Tätä kakkua söi 7 serkusta tänään jälkiruoaksi.

1245240520_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kääretorttupohja

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,75 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Raparperi-mansikkahillo

750 g raparperiä

250 g mansikoita

1 pkt hillosokeria


Mansikkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

2 dl tomusokeria

2 prk Mascarponejuustoa

5 dl soseutettuja mansikoita


Koristeluun

tuoreita mansikoita


Tee raparperihillo valmiiksi hyvissä ajoin. Mittaa hillon ainekset kattilaan ja keitä, kunnes raparperit ovat pehmeitä. Jäähdytä hetki ja kaada kuumennettuihin säilyketölkkeihin. Jäähdytä nopeasti.

Valmista kääretorttu. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi. Levitä pohjalle noin 2 dl raparperi-mansikkahilloa. Kääri torttu rullalle ja anna jäähtyä. Leikkaa kääretorttu noin 1 cm viipaleiksi ja vuoraa niillä reunavuoan pohja.

Valmista mansikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sen joukkoon tomusokeri ja mascarponejuusto. Vatkaa vielä vähän aikaa. Lisää joukkoon myös sauvasekoittimella soseutetut mansikat. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä ja kaada seos mansikkavaahdon joukkoon ohuena nauhana . Viipaloi 5-6 tuoretta mansikkaa ja asettele ne vuoan reunoille. Kaada mansikkamousse vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele mansikoilla ja raparperinvarsilla.