Tämän kakun tekoa olen odottanut kauan. Toin Kanarialta kondensoitua maitoa ja siitä keittelin kinuskin tähän kakkuun. Toki sen tilalla voi käyttää myös valmista kinuskikastiketta. Ohje on Annie Bellin Upeat kakut -kirjasta.

2008314.jpg

Pohja
1 pkt (300g) suklaadigestive-keksejä
75 g voita

Kinuski
200 g kondensoitua maitoa

Suklaamousse
5 valkuaista
5 keltuaista
250 g tummaa suklaata

Pinnalle
vadelmia
suklaarouhetta

Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Irrota kondensoidusta maitotölkistä etiketit ja keitä miedolla lämmöllä vesihauteessa 3 tuntia. Levitä hieman jäähtynyt kinuski keksipohjan päälle.

Sulata suklaa mikrossa 30 sekunnin jaksoissa. Sekoita aina välillä. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset erikseen toisessa kulhossa. Kaada sulatettu suklaa keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää valkuaisvaahto kolmessa erässä suklaaseokseen välillä kevyesti sekoittaen. Kaada suklaavaahto vuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele vadelmilla ja suklaarouheella.