Tein tämän kakun syntymäpäiville. Kakku on 28 cm halkaisijaltaan ja 6 cm korkea.
Pohja
300 g kaurakeksejä
100 g margariinia
Suklaatäyte
10 liivatelehteä
2 prk Flora Vispiä
2 prk Mascarponejuustoa
2 dl tomusokeria
2 levyä Fazerin sinistä suklaata
Hienonna keksit ja lisää murujen joukkoon sulatettu rasva. Sekoita ja painele reunavuoan sisään tarjoilulautaselle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, sekoita välillä. Lisää suklaasulan joukkoon tuorejuustot. Vaahdota Vispit ja lisää tomusokeri. Yhdistä suklaaseos ja vaahto. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ja kaada vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään saakka. Koristele.
Kommentit