3-vuotiaalle tytölle toivottiin prinsessa-aiheista kakkua synttäreille. Koristeet tein sokerimassasta. Prinsessa on maalattu pastaväreillä. Kruunut ja kukat on tehty silikonimuotilla.

1253885075_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1253885021_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1253885052_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria


Mustikkamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

½ prk ranskankermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

250 g mustikoita


Mansikkamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

½ prk ranskankermaa

½ prk maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

250 g mansikoita


Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat.  Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle reunavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään mansikkamoussen valmistamisen ajaksi.

Valmista mansikkamousse samoin kuin mustikkamousse. Kaada valmis mousse toiseen kakkuväliin ja laita päälle viimeinen kostutettu kakkulevy. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vatkaa Vispit ja pastaväri vaahdoksi ja lisää sokerit. Päällystä kakku kermavaahdolla. Laita marsipaanilevy kakun päälle. Pursota reunat kermavaahdolla. Pursotin ensin koripunostyllalla aina kaksi raitaa vierekkäin. Sitten jätin parin sentin välin ja pursotin taas kaksi raitaa korinpohjatyllalla koko kakun ympäri. Sitten vaihdoin 14mm tähtityllan ja pursotin edestakaisella liikkeellä tyhjät välit. Lopuksi pursotin tähtityllalla kakkukuvan ympärille kiehkurat.

1253884999_img-d41d8cd98f00b204e9800998e