Tämä ohje on sovellettu aiemmasta Vadelma-nougatkakusta. Käytin muutenkin niitä aineksia, joita jääkaapista löytyi. Tein ohjeen kolminkertaisena ja paistoin kolmessa vuoassa.
Tänään oli ohjelmassa 3 taatelikakkua, 3 Wienernougat-kakkua sekä 2 kg taikinasta pipareita. Välissä vietettiin tyttäreni koululla joulujuhlaa, jossa olin myös vanhempainyhdistyksen kahviossa myymässä. Siellä kauppansa tekivät torttujen ja pipareiden lisäksi Mariannekakku ja Taatelikakku.

2146164.jpg

200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 sitruunan raastettu kuori tai 1 pss sitruunankuoriraastetta
1 rkl sitruunan mehua
2/3 prk kermaviiliä
1 pss Wienernougat-crushia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja sekoita sitruunamehun kanssa taikinaan. Kaada taikina voidellun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.  Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.