Brita-torttu on perheemme kestosuosikki. Ensimmäisen kerran tein sitä kihlajaisiimme 17 vuotta sitten. Yleensä täytteenä on kermaa ja vadelmia, mutta nyt täytin tortun raikkaalla lemon curdilla ja säilykemandariineilla Taikinaterapiaa-blogin innoittamana.

1239995177_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

125 g voita

1 dl sokeria

2 keltuaista

1 dl maitoa

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta


Päälle

2 valkuaista

1,5 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

pähkinärouhetta


Täyte

2 prk Flora vispiä

sokeria

lemon curdia

2 tlk mandariineja


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikina kahdeksi ympyrän muotoiseksi levyksi kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja vatkaa tasaiseksi. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle pähkinärouhe. Paista levyt uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia.

Anna pohjien jäähtyä ja laita leivinpaperin kanssa pakastimeen. Itse tein pohjat edellisenä päivänä pakkaseen, mutta voivat toki olla siellä pitempäänkin. Pakastettuja pohjalevyjä on helpompi käsitellä.

Vatkaa Vispit vaahdoksi ja mausta sokerilla. Ota pohjalevyt pakastimesta ja poista leivinpaperit. Laita alimmainen pohjalevy tarjoiluvadille marenkipuoli alaspäin ja levitä sille lemon curdia. Levitä sen päälle puolet mandariineista ja vaahdotettu Vispi. Ripottele pinnalle loput mandariinit ja paina päälle toinen pohjalevy. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele ananaskirsikoilla.