Tämän kakun täytteessä maistuu luumu ja pipari. Koristeluun olen saanut ideaa muista blogeista. Kakun päällä oleva kultainen marsipaani on Lontoon tuliaisia, kiitos kummitytölle ja venhemmille! Suihkutin vielä kultasprayta kakun päälle. Enkeli ja lumihiutaleet on suihkautettu helmiäisspraylla.

2063086.jpg

Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
4 liivatetta
2 prk Flora Vispiä
1 prk luumumarmeladia
1 tl vanilliinisokeria
50 g piparkakkumuruja

Päälle
valkoista marsipaania
helmiäissuihketta

Kostutus
1,5 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia. Halkaise kakku kolmeen osaan ja kostuta palat vanilliinimaidolla.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää vaahdon joukkoon luumuhillo, vanilliinisokeri ja piparimurut. Sekoita tasaiseksi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen luumuvaahdon joukkoon.

Täytä kakku laittamalla luumu-piparitäyte kakun väliin. Anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Tasoita kakun pinta ja sivele sille voikreemiä tai kermavaahtoa. Kauli pinnalle marsipaanilevy ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Koristele marsipaanista tehdyillä lumihiutaleilla.