Tämä ohje on ollut leivontakansiossani vuosikausia ja nyt kokeilin reseptiä ensimmäistä kertaa.


Pohja

150 g margariinia

2 dl sokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl jauhettua neilikkaa

1/2 tl jauhettua inkivääriä

2 tl kanelia

2 tl vanilliinisokeria

4 banaania


Kostutus

1 dl hedelmätäysmehua


Pinnalle

2,5 dl tomusokeria

3 rkl hedelmätäysmehua

keltaista elintarvikeväriä

pääsiäismakeisia


Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Lisää mausteet ja leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kuori banaanit ja survo ne haarukalla. Lisää banaanisose taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Kumoa vähän jäähtynyt kakku leivinpaperin päälle ja kostuta mehulla. Sekoita tomusokeri mehutilkkaan ja värjää keltaiseksi. Kaada kuorrute kakun pinnalle. Koristele värikkäillä pääsiäismakeisilla.