Tein tämän kakun vanhemmilleni. Lakat ovat äitini suurta herkkua, joten kun kakkua tarvittiin, ei ollut vaikea miettiä, mitä kakun väliin laitan.

1253105252_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

4 munaa

1½ dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta


Täyte

2 dl lakkahilloa

4 dl lakkoja

2 dl valmista kinuskikastiketta

1 prk Flora Vispiä


Kinuskikuorrutus

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria


Pursotukset

1½ prk Flora Vispiä

½ dl sokeria


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjapalat vanilliinimaidolla.

Levitä alimman kakkupohjan päälle puolet lakkahillosta ja lakoista sekä puolet kermavaahdosta. Paina keskimmäinen kakkupohja päälle ja täytä toinen väli samoin. Paina päälle vielä viimeinen kakkupohja ja anna maustua jääkaapissa.

Tee kinuski. Kaada kattilaan kerma ja fariinisokeri. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Jäähdytä hieman ja kaada viileän kakun päälle. Laita kakku vielä jääkaappiin.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja pursota kakun reunoille. Koristeena tässä kakussa sokerimassasta tekemiäni ruusuja ja lehtiä.