Tässä kanelipullia. Ohje Sunnuntai-vehnäjauhopussista.


1749158.jpg

Pullataikina
5 dl maitoa

2 dl sokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
13 - 15 dl vehnäjauhoja
1 1/2 - 2 dl juoksevaa margariinia

Täyte

100 g margariinia
1 dl sokeria
2 rkl kanelia

Voiteluun
munaa


Pinnalle
raesokeria


1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
3.Kauli taikinapala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Levitä taikinalevylle huoneenlämpöinen margariini sekä sokeri. Ripottele päälle kanelia. Taita levy kaksinkerroin. Leikkaa taikinapyörällä noin 2 cm levyisiä suikaleita. Käännä suikaleen päitä eri suuntiin, jolloin suikale kiertyy rullalle. Kieputa kädessä rinkulaksi.
4. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
5. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
6. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.