Tämän kakun ohje on uusimmasta Kotivinkki-lehdestä 7/11. Herkullinen kakku, mutta mustaherukan makua olisi voinut olla enemmän. Ensi kerralla jätän yhden liivatteen pois ja laitan pienen kerroksen mustaherukkahyytelöä myös keksipohjan päälle ennen mustaherukkamoussen kaatamista vuokaan. Sokeriakin voi täytteeseen lisätä maun mukaan.

1304194576_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1304194553_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

175 g kaurakeksejä

75 g sulatettua margariinia

2 tl maitoa

 

Mustaherukkatäyte

500 g paksua kreikkalaista tai turkkilaista maustamatonta jogurttia

1 prk Flora Vispiä

3/4 dl mustaviinimarjahyytelöä

7 liivatetta

 

Vaniljarahkatäyte

2 dl vaniljarahkaa

2 liivatelehteä

½ dl maitoa

 

Henonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva ja maito. Painele seos reunavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Valmista mustaherukkatäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl Vispiä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää joukkoon mustaherukkahyytelö ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja sekoita se jogurtin joukkoon. Vaahdota Vispi ja sekoita se nostelle jogurttiseokseen. Kaada keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.

Valmista pinnalle tuleva vaniljarahkakerros. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet kuumaan maitoon. Sekoita maitorahka liiveteseokseen. Kaada hyytyneen kakun pinnalle ja laita jääkaappiin vielä pariksi tunniksi. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi marengeilla ja mustaherukoilla.