Kaksi tällaista kakkua tein rippijuhliin. Täytteenä itse keitettyä raparperihilloa ja mansikkamoussea. Kukat ovat sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Kakun pinta on kuvioitu Confetista ostamallani kuvioalustalla.
Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl spritea
Kakun väliin
3 dl raparperihilloa (ohje täällä)
Mansikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g mansikoita
Marsipaanin alle voikreemi
250 g margariinia
1 tl vanilliinisokeria
4 dl tomusokeria
4 dl mansikkatomusokeria
2 rkl vettä
Kakun päälle
500 g marsipaania
marsipaanikukkia
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan. Kostuta osat spritella.
Valmista mansikkamousse. Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto,sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen. Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle raparperihilloa ja sen päälle puolet mansikkamoussesta. Paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja täytä toinen väli samoin. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Valmista voikreemi. Pehmennä margariini notkeaksi. Lisää sokerit pienissä erissä ja vatkaa koko ajan sähkövatkaimella. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Levitä kreemi kakun päälle kuumaan veteen kastetun veitsen avulla.
Kauli marsipaani 3 mm paksuksi levyksi. Paina marsipaanin pintaan kuvio kuviomatolla tai muovisella pitsipöytäliinalla. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja painele kämmensyrjällä kakun pintaan kiinni. Koristele kakku.
Kommentit