Kummipoikani täytti jouluaattona 8 vuotta ja hän toivoi syntymäpäiväkakukseen lempijalkapallojoukkueensa pelipaidan. Sain lainaksi aidon pelipaidan, josta katselin mallia kakkua tehdessäni. Ihan ei samanlaista tullut keittiöremontin keskellä... Kakun välissä syntymäpäiväsankarin herkkua, pätkismoussea. Paljon onnea Veeti!

1325274346_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

½ dl kaakaojauhetta

3 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoa

1½ tl leivinjauhetta

 

Kostutus

3 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Täyte

4 prk Flora Vispiä

250 g Mascarponejuustoa

3 pss Pätkis minibites

 

Pinnalle

2 dl kuohukermaa

1 kg sinistä marsipaania

200 g punaista marsipaania

keltaista marsipaania

 

 

Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun  suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.

Sulata Pätkispalat mikrossa 2 x 30 sekuntia. Sekoita välillä. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Vaahdota Vispit ja sekoita joukkoon Pätkis-mascarponejuustoseos. Levitä suklaatäytettä kahteen väliin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kakun päälle ja reunoille. Kauli sininen marsipaani suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy kakun pinnalle ja tasoita reunat. Korstele kakku punaisilla marsipaaniraidoilla ja keltaisilla kirjaimilla ja numerolla.