Eilen illalla piti tehdä mustikkaleivoksia, mutta lasten toiveesta leivoin pitkästä aikaa pullaa. Litran taikinasta tein pääosin kanelipullia, mutta tein myös näitä mustikkapullia ensimmäistä kertaa. Maistuivat ihan mummin mustikkapiirakalta! Ohje on Maku-lehdestä.

1251868716_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2½ dl maitoa

25 g hiivaa

1 muna

1 dl sokeria

1 tl kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl vehnäjauhoja

1 rkl perunajauhoja

75 g voita


Täyte

100 g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl vadelma- tai mustikkahilloa

4 dl mustikoita


Valmista pullataikina lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. vatkaa joukkoon muna. Lisää taikinaan vehnäjauhot ja perunajauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna kohota lämpimässä puolisen tuntia.

Kauli taikina levyksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon mustikkahillo. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele pinnalle mustikat. Kääri taikina rullalle ja nipistä saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa parin sentin paloja ja laita palat muffinivuokiin tai voidellun muffinipellin koloihin. Kohota vielä hetki ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.