Minttu juhlii 18-vuotissynttäreitään tällä Pikku Myy -kakulla. Onnea täysi-ikäiselle!


Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria


Mustikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 dl ranskankermaa
200 g Mascarponejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g mustikoita

Mansikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 dl ranskankermaa
200 g Mascarponejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g mansikoita

Pursotukset
3 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mustikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma,tuorejuusto,sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.


Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma,tuorejuusto,sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen. Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle mustikkamousse. paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle mansikkamousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat. Käytin tässä kakussa vuorotellen Städterin 14mm tähtityllaa ja lehtityllaa. kakun yläreuna on pursotettu tähtityllalla. Koristele marsipaanikukilla ja -kuvalla.