Tämän kakun tein tulevan Ystävänpäivän tunnelmissa töihin koko henkilökunnan yhteiseen kahvitilaisuuteen.
Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl spritea
Kakun väliin vadelmamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 dl ranskankermaa
1 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g vadelmia soseutettuna
Pursotuksiin
2 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria
Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat spritella.
Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet vadelmat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää vadelmasoseen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada pulet täyttestä pohjan päälle runavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy sen päälle ja täytä toinen väli samoin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja maitorahka. Pursota kakun päälle ja reunoille. Koristele.
Kommentit