Pirkan ruokalehdestä löytyi tämä resepti.

1305376615_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

200 g Fazerin sinistä suklaata

6 dl riisimuroja

 

Mansikkahyytelö

5 liivatelehteä

1 limetti

½ l tuoreita mansikoita

4 dl vaniljajogurttia

1 dl sokeria

1 prk Flora Vispiä

 

Paloittele suklaa ja sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita sulan suklaan joukkoon riisimurot. Levitä seos reunavuoan sisään tarjoiluvadille. Nosta vuoka kylmään.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Paloittele puhdistetut mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota pehmenneet liivatelehdet kuumennettuun limetin mehuun ( 3 rkl ). Lisää jogurtin joukkoon mansikkapalat, sokeri, limetin kuoriraaste ja liivate-mehuseos. Sekoita vielä seokseen kermavaahto ja kaada seos suklaa-riisimuropohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele.