Pirkan ruokalehdestä löytyi tämä resepti.
Pohja
200 g Fazerin sinistä suklaata
6 dl riisimuroja
Mansikkahyytelö
5 liivatelehteä
1 limetti
½ l tuoreita mansikoita
4 dl vaniljajogurttia
1 dl sokeria
1 prk Flora Vispiä
Paloittele suklaa ja sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita sulan suklaan joukkoon riisimurot. Levitä seos reunavuoan sisään tarjoiluvadille. Nosta vuoka kylmään.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Paloittele puhdistetut mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota pehmenneet liivatelehdet kuumennettuun limetin mehuun ( 3 rkl ). Lisää jogurtin joukkoon mansikkapalat, sokeri, limetin kuoriraaste ja liivate-mehuseos. Sekoita vielä seokseen kermavaahto ja kaada seos suklaa-riisimuropohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele.
Kommentit