Myllyn Paras ohje. Tyttären nimipäivätarjoiluja tämäkin.

1248026614_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248026641_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

125 g margariinia

1 muna

1 dl kermaa


Täyte

400 g jauhelihaa

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

2 rkl vehnäjauhoja

1 dl salsakastiketta

2 dl vettä

1 lihaliemikuutio

1 tl mustapippuria

1/2 tl chilijauhetta

250 g wokkivihanneksia

2 munaa


Päälle

1 dl juustoraastetta


Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Lisää pehmeä rasva hyvin sekoittaen. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Paista jauheliha pannussa. Lisää hienonnetut sipulit ja paista hetki. Ripottele paistetun lihan päälle jauhot ja sekoita ne lihan sekaan. Lisää salsakastike, vesi, mausteet ja vihannekset. Anna saostua ja kypsyä noin 5 minuuttia. Ota seos pois liedeltä ja sekoita täytteen joukkoon munat. Levitä täyte piirakkapohjalle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225 asteessa 40 minuuttia.