Tämä kakku meni Oton 1-vuotissynttäreille. Kakun täytteenä mustikka- ja vadelmamoussea. Onnea ihanalle Otolle!


Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl Spritea


Mustikkamousse

3 liivatelehteä

1/2 prk Flora Vispiä

1/2 prk ranskankermaa

1/2 prk Mascarponejuustoa

200 g mustikoita

1/2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria


Vadelmamousse

3 liivatelehteä

1/2 prk Flora Vispiä

1/2 prk ranskankermaa

1/2 prk Mascarponejuustoa

200 g vadelmia

1/2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria


Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä

pari tippaa Wiltonin sinistä pastaväriä

1 prk rahkaa

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat spritella.

Valmista mustikkamousse. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet mustikat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mustikkasoseen joukkoon ranskankerma, Mascarponejuusto ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen mustikkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte alimman kakkupohjan päälle reunavuoan sisään. Laita jääkaappiin hyytymään.

Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet vadelmat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää vadelmasoseen joukkoon ranskankerma, Mascarponejuusto ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada vadelmatäyte vuokaan keskimmäisen pohjapalan päälle. Laita lopuksi kolmas kakkulevy päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa Vispit vaahdoksi ja lisää rahka ja sokerit. Levitä lastalla kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat ja koristele kakku. Pursotukset tein Städterin 14mm tähtityllalla. Reunapursotukset olen nähnyt jossakin toisessa blogissa.