Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
Kakun väliin
3 dl omenahilloa
1 prk valmista kinuskikastiketta
Omenatäyte
2 prk Valion maustettua omena-kaneli maitorahkaa
1 prk Flora Vispiä
1 dl omenahilloa
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl omenamehua
4 liivatetta
Kinuskikuorrutus
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
Pursotuksiin
2 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria
Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi vaahdoksi. Lisää rahkat ja sokeri sekä omenahillo. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana omenatäytteen joukkoon. Sekoita hyvin. Levitä ensimmäiseen väliin omenahilloa ja kaada päälle puolet omenatäytteestä. Täytä toinen väli samoin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Valmista kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä 20 minuuttia. Kaada kylmän kakun päälle ja laita vielä jääkaappiin. Pursota kakun reunat kermavaahdolla. Koristele marsipaanikukilla.
Kommentit