Maanantaina työpaikalla pidetään kokousta työtyytyväisyyden tiimoilta. Toivottavasti näihin leivoksiin ollaan tyytyväisiä...;) Ohje on vuosia sitten leikattu talteen Apu-lehdestä. Tein ohjeen kaksinkertaisena ja leikkasin pellin kokoisesta kakusta 25 palaa, kooltaan 6x5cm. Koristeena olevat kukat olen tehnyt vaaleanpunaiseksi värjätystä valkosuklaasta silikonimuotissa jäädyttämällä.


Pohja

4 munaa

4 dl sokeria

200 g margariinia

2 dl maitoa

3 tl vanilliinisokeria

3 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

6 dl vehnäjauhoja


Herukkatäyte

5 liivatelehteä

1 dl kuohukermaa

1 prk smetanaa

1 muna

1/2 dl sokeria

1,5 dl murskattuja mustaherukoita


Kuorrutus

50 g sulatettua margariinia

5 dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl vanilliinisokeria

4 rkl vahvaa kahvia


Koristeeksi

suklaakonvehteja

kaakaojauhetta


Vatkaa munat, sokeri ja sulatettu ja jäähdytetty margariini kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan, jolloin saat kaksi puolen pellin kokoista pohjaa. Älä siis halkaise.

Valmista täyte. Pane liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä joukkoon smetana. Vaahdota kananmuna ja sokeri. Yhdistä seokset keskenään ja lisää joukkoon valutetut ja soseutetut mustaherukat. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kattilassa pienessä kiehuvassa vesitilkassa. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Kun seos alkaa vähän hyytyä, lusikoi se toiselle pohjalevylle. Nosta pohja kylmään jähmettymään. Minä laitoin pohjan säädettävän suorakaiteen muotoisen reunavuoan sisään ja kaadoin täytteen sitten pohjan päälle.

Valmista kuorrutus. Sekoita sulatettuun rasvaan kuivat aineet siivilöiden ja kahvi koko ajan sekoittaen. Kun seos on sopivan paksua, kaada se kakulle ja tasoita pinta lastan avulla. Anna kuorrutuksen jähmettyä. Ota toinen pohja kylmästä ja nosta kansi kuorrutteineen päälle. Säilytä kakkua kylmässä tarjoiluun asti. Leikkaa leivospaloiksi ja koristele suklaapaloilla ja kaakaojauheella.