Ensimmäisenä työpäivänä loman jälkeen vein työkavereille kakkua kesällä olleen syntymäpäiväni takia. Gluteenittoman kakun täytteenä on punaherukkamoussea.

1313087988_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1313088011_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

6 munaa

2 dl sokeria

1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl laktoositonta maitoa

2 rkl vanilliinisokeria


Punaherukkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

2 dl ranskankermaa

1 prk maitorahkaa

2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

5 dl punaherukoita soseutettuna

 

Pursotuksiin

2 prk Flora Vispiä

sokeria

vanilliinisokeria


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää siivilöigyn punaherukkasoseen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen herukkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle runavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy sen päälle ja täytä toinen väli samoin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit. Pursota kakun päälle ja reunoille. Koristele punaherukoilla.

1313088050_img-d41d8cd98f00b204e9800998e