Tein tämän hyydykekakun 85-vuotiaan syntymäpäiväkahveille. Paljon onnea!
Pohja
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Mustikkamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
1 prk Creme Fraichea
2 dl sokeria
3 dl mustikoita
Mansikkamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
1 prk Creme Fraichea
2 dl sokeria
3 dl mansikoita
Koristelu
½ prk Flora Vispiä
3 rkl sokeria
marsipaanikukkia
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet munavaahtoon. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Kostuta pohja vanilliinimaidolla.
Valmista mustikkamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää joukkoon sokeri ja Creme Fraiche. Soseuta mustikat. uumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivateseos mustikkasoseen joukkoon. Kaada vaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Laita kostutettu kakkupohja säädettävän reunavuoan pohjalle. Kaada päälle mustikkamousse. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Valmista vadelmamousse samoin kuin mustikkamoussekin. Kaada hyytyneen mustikkamoussen päälle. Laita vielä jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Koristele kermapursotuksella ja marsipaaniruusuilla.
Kommentit