Tyttö, joka toivoi synttäreilleen tätä Hello Kitty -kakkua, oli puolen vuoden ajan katsellut blogistani vaaleanpunaista Hello Kitty-kakun kuvaa. Synttäreitä juhlitaan tänään ja pöydässä on ihan oma kissakakku. Onnea!

1253430950_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1253430974_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1253473338_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria


Mansikkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

200 g Mascarponejuustoa

1 prk ranskankermaa

2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

200 g mansikoita

 

Kakun väliin lisäksi

1½ dl mansikkahilloa

Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

pari tippaa pinkkiä pastaväriä

½ dl sokeria


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Kostuta kakkupalat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata  pakastemansikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mansikkasoseen joukkoon tuorejuusto ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja sokerit. Lisää vaahtoon mansikkasose. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Sekoita hyvin, jotta liivatelehdet liukenevat täysin. Lisää liivateseos mansikkamoussen joukkoon.

Laita alimmainen pohjapala lautaselle reunavuoan sisään. Levitä kostutetulle kakkupohjalle mansikkahilloa ja kaada sen päälle puolet täytteestä. Paina keskimmäinen kakkulevy mousse päälle ja täytä toinen väli samoin. Laita päälle viimeinen kakkulevy ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kaada kermat kulhoon ja lisää joukkoon pastaväri. Vatkaa vaahdoksi ja
lisää sokeri. Levitä vaahtoa lastan avulla kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakun päälle sokerimassalle maalattu Hello Kitty -kuva. Pursota aluksi tähtityllalla parin sentin välein pystyraita. Vaihda käyttöön lehtitylla ja pursota edestakaisin liikkein edellisetn pursotusten väleihin. Vaihda jälleen tähtitylla ja pursota sillä kakun yläreunaan s-kirjaimen muotoisia pursotuksia. Koristele kakku ruusuilla ja lehdillä. Nämä koristeet ovat kaikki sokerimassaa.

1253430999_img-d41d8cd98f00b204e9800998e