Tällaisella kakulla sain herkutella taannoisella Pohjanmaan reissullanni. Tuoreista mansikoista  tehty sose maistuu paljon herkullisemmalta kuin pakastemansikoista tehty. Lisäksi keksipohjan päälle on viipaloitu tuoreita mansikoita. Alkuperäisessä kakussa oli mansikkamoussen joukossa suklaarouhetta. Tähän kakkuun rouhin Fazerin sinistä viipaloitujen mansikoiden päälle. Ja kuten Pohjanmaalla 3-vuotiaan periaate oli, että "yhdessä tehdään", tämänkin kakun pikkuapulaisena hääräsi 3-vuotias.

1247655239_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

300 g Digestivekeksejä

75 g margariinia


Pohjan päälle

1/4 l tuoreita mansikoita

100 g Fazerin sinistä rouhittuna


Mansikkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk Mascarponejuustoa

1 prk ranskankermaa

2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1/2 l tuoreita mansikoita


Koristelu

1/4 l tuoreita mansikoita

100 g Fazerin sinistä


Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele muruseos reunavuoan sisään lautasen päälle. Viipaloi pohjan päälle mansikoita. Rouhi suklaa ja kaada mansikkaviipaleiden päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja soseutetut mansikat. Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana mansikkamoussen joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele mansikoilla ja suklaalla.

1247655262_img-d41d8cd98f00b204e9800998e