Tämänaamuinen kakku matkasi syntymäpäiviään viettäneen työpaikalle. Kakkuun toivottiin vadelma- ja valkosuklaamoussea sekä valkoista väritystä. Ruusut ja lehdet sokerimassaa. Kakusta riittää syötävää 10 hlölle. Kuvat on otettu aamuhämärissä... Paljon onnea!!

1282713187_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1282713240_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1282713144_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

3 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta

 

Kostutus

1½ dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Vadelma- ja valkosuklaamousset

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk rahkaa

1 prk ranskankermaa

2 dl sokeria

1 dl vadelmasosetta

1 levy Pandan valkosuklaata


Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

 

Koristeet ja kakun pinta

valkoista sokerimassaa

helmiäissuihketta

 

Vaahdota pohjaa vetren munat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 20 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan. paista 175 asteessa 30 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta osat vanilliinimaidolla.

Valmista mousset. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Lisää vaahtoon rahka, ranskankerma ja sokeri. Sulata liivatelehdet ½ desilitraan kiehuvan kuumaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen vaahdon joukkoon. Jaa vaahto kahteen kulhoon. Lisää toiseen kulhoon soseutetut vadelmat ja toiseen sulatettu valkosuklaa.

Kokoa kakku laittamalla alimmainen kakkupohja lautaselle tai kakkupahville reunavuoan sisään. Kaada vuokaan vadelmamousse. Laita keeskimmäinen kakkupohja vadelmamoussen päälle ja kaada valkosuklaamousse vuokaan. paina päälle viimeinen kakkupohjan pala ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Levitä kermavaahto tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä kaulittu pyöreä sokerimassalevy kakun päälle ja asettele kukat ja lehdet keskelle. Suihkauta pinnalle helmiäissuihketta. Pursota reunoille tasaisin välimatkoin lehtityllalla raitoja. Pursota 14mm tähtityllalla kakun yläreunaan kiehkuroita.

1282713166_img-d41d8cd98f00b204e9800998e