Nämä ovat herkullisia uunituoreina.

1326487432_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikina

5 dl vettä

½ tl suolaa

1 rkl siirappia

1 pss kuivahiivaa

½ dl öljyä

14-16 dl sämpyläjauhoja

 

Täyte

1 pkt pororouhetta

½ pss Auramurua

150 g juustoraastetta

mustapippuria

 

Voiteluun

1 muna

 

Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi. Lisää suola ja siirappi. Lisää joukkoon osa vehnäjauhoista ja kuivahiiva. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa hyvin. Lisää myös öjly. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.

Kauli taikina levyksi. Ripottele taikinalevylle pororouhe, Auramuru, juustoraaste ja mustapippuri. Kääri levy rullalle, kuin tekisit korvapuusteja. Leikkaa kääröstä 2 cm paksuisia paloja ja nosta ne pellille leikkauspinta ylöspäin kohoamaan.

Voitele kohonneet hyrrät munalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta tai Auramurua. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti lämpöisinä.