Helmin ristiäiskakkuun toivottiin sokerihelmiä koristeeksi. Lisäksi kakun päälle haluttiin rusetti. Kakun pinta on sokerimassaa, johon painoin ruutukuvion. Ruutujen nurkkiin painoin sokerihelmet. Pintaan on suihkautettu helmiäissuihketta. Rusetti ja kukat on tehty myös sokerimassasta. Kakun välissä on suklaa- ja sitruunamoussea. Paljon onnea Helmille ja koko perheelle!

1328433044_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1328432996_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

 

Kostutus

2 dl spritea

 

Suklaamousse

200 g taloussuklaata

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sokeria

2 prk Flora Vispiä

 

Sitruunamousse

6 liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

2 prk sitruunarahkaa

1 dl Lemon Curdia

½ dl sokeria

3 rkl sitruunamehua

 

Kakun pinnalle

500 g sokerimassaa

sokerihelmiä

3 prk Flora Vispiä

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden munavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja  korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen ( 25 x 35 cm) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista suklaamousse. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Sekoita sulan suklaan joukkoon tuorejuusto. Vaahdota Vispit ja sekoita suklaaseos vaahdon joukkoon. Mausta sokerilla.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Laita alimmainen kakkupohja reunavuoan sisään tarjottimen päälle. Kostuta Spritella. Levitä suklaamousse kakkupohjan päälle. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan suklaamoussen päälle. Kostuta.

Valmista sitruunamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispit ja lisää vaahdon joukkoon sitruunarahkat, lemoncurd ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen sitruuunavaahdon joukkoon.

Kaada sitruunavaahto reunavuokaan. Paina päälle kostutettu päällimmäinen kakkupohja. Laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.

Kauli sokerimassa levyksi. Paina sokerimassan pintaan ruutukuvio ja koristele sokerihelmillä. Vaahdota vispit ja mausta sokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros. Siirrä sokerimassalevy kakun pinnalle. Laita koristeet kakun päälle. Pursota kakun reunat.

Rusetin tekoon on hyvä ohje Ullan Elämä makeaksi -blogissa.

1328433019_img-d41d8cd98f00b204e9800998e