Pastanjauhantaa-blogista löytyi tämä ohje, jolla tein kevään ensimmäisen raparperipiirakan.
Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
500 g raparperipaloja
Toscakuorrutus
100 g margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1/2 dl kermaa
100 g mantelilastuja
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, rasva ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina paperoidulle pellille ja ripottele päälle raparperinpalat. Paista piirakkaa 225 asteessa 10 minuuttia.
Tee paiston aikana toskakuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan ja anna ainesten kiehahtaa, sekoita koko ajan. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä toska piirakan päälle ja paista vielä 10-12 minuuttia.
Kommentit