Pastanjauhantaa-blogista löytyi tämä ohje, jolla tein kevään ensimmäisen raparperipiirakan.

1241807179_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Pohja

4 munaa

2 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl juoksevaa margariinia

1 dl maitoa

500 g raparperipaloja


Toscakuorrutus

100 g margariinia

1/2 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

1/2 dl kermaa

100 g mantelilastuja


Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, rasva ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina paperoidulle pellille ja ripottele päälle raparperinpalat. Paista piirakkaa 225 asteessa 10 minuuttia.

Tee paiston aikana toskakuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan ja anna ainesten kiehahtaa, sekoita koko ajan. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä toska piirakan päälle ja paista vielä 10-12 minuuttia.