Sain pyynnön tehdä Herbie-kakku 4-vuotiaan pojan synttäreitä juhlistamaan. Maalaus tehty Wiltonin pastaväreillä marsipaanille.


Pohja

3 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta


Kostutus

1½ dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Vadelmamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2dl sokeria

2tl vanilliinisokeria

400 g vadelmia


Väliin lisäksi

1 prk Mustikka-Pilttiä


Pursotukset

4 dl Flora Vispiä

½ dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise kahteen osaan. Kostuta osat vanilliinisokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Soseuta vadelmat toisessa astiassa sauvasekoittimella. Lisää vadelmien joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma sekä sokerit. Käytä vielä sauvasekoitinta, jotta saat tuorejuustokokkareet sileäksi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu Flora Vispi.

Laita reunavuoka lautaselle. Aseta pohjalle kakkupohja. Levitä pohjalevylle mustikkapiltti ja sitten vadelmamousse. Paina päälle kakkulevy. Peitä kakku ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä vaahto kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat.