Äitini syntymäpäiville tein näitä lakkaleivoksia. Leivosten välissä on lakkahilloa, kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta ja kermavaahtoa. Tosi hyviä!

1240237899_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

6 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus

2 dl omenamehua

Täyte

400 g kondensoitua maitoa
  1 prk Flora Vispiä
lakkahilloa

Koristelu

400 g lakkoja
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Keitä täytettä varten toffee kondensoidusta maidosta kattilassa. Ota säilykepurkista etiketti pois ja keitä tölkkiä kattilassa miedolla lämmöllä 3 tunnin ajan. Tarkista, että tölkki on koko ajan veden peitossa. Ota tölkki pois vedestä ja avaa varovasti.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja keskeltä kahtia ja tasaa palojen
reunat. Laita toinen pohjapaloista suorakulmaisen reunavuoan sisään.

Kostuta toinen puolikas mehulla ja levitä pohjalle lakkahilloa. Levitä lakkahillon päälle jäähtynyt toffee ja kermavaahtoa. Nosta toinen puolikas täytteen päälle ja kostuta. Sipaise ohut kerros hilloa päällimmäiselle levylle. Levitä lakat hillon päälle. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen hyytelösokeri. Anna vielä kiehahtaa. Lusikoi seos lakkojen päälle. Leikkaa haluamasi kokoisia leivoksia.