Tänään juhlimme mummini 91-vuotissyntymäpäiviä. Mummi leipoo vielä itsekin mielellään, mutta lupasin tällä kertaa tehdä lahjaksi täytekakun. Koristeena olevan joulutähden olen tehnyt Eben ohjeella.

1261141344_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1261141363_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

½ tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl kaakaojuomaa


Vadelmamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk ranskankermaa

1 prk rahkaa

2 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

300 g vadelmia


Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat kaakaojuomalla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada puolet vadelmamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Kaada kermat kulhoon. Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat. Reunojen pursotukseen käytin ruusutyllaa. Yläreunan pursotin 14mm tähtityllalla. Kakun koristeena olevat lehdet on marsipaania ja joulutähti valkoista sokerimassaa.