Ystäväni tyttövauvan ristiäisiin toivottiin marsipaanipäällysteisiä kakkuja, joissa koristeena punaisia ruusuja ja oransseja gerberoita. Samoja kukkia oli myös juhlien kukka-asetelmissa. Kakkujen pinta on kuvioitu kuvioalustalla. Koristeet ovat marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Kukkien pinnalle tupsuttelin kimallepulveria. Onnea koko perheelle!
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Vadelmamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk ranskankermaa
1prk rahkaa
2 dl sokeria
2 rkl vanilliinisokeria
300 g vadelmia
Kakun väliin myös
2 prk kuningatarpilttiä
Kakun päälle
½ prk Flora Vispiä
600 g marsipaania
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta ne. Paina vadelmasose siivilän läpi. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Levitä pohjan päälle 1 prk kuningatarpilttiä. Kaada päälle puolet vadelmamoussesta. Laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Vatkaa Vispi vaahdoksi, mausta sokerilla. Levitä ohut kerros vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille. Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi ja paina marsipaanin pintaan kuvio. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja tasoita reunat. Koristele kakku marsipaanikukilla.
Kommentit