Tämän ohjeen löysin Baka baka liten kaka -blogista. Kuorrutuksen ohje löyty samasta blogista täältä.

 

40 g mörk choklad
40 g smör
85 g socker
en droppe vaniljessans
1 stort ägg
35 g mjöl

Smält chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna en aning. Rör ner sockret, vaniljessansen (man behöver alltså inte vispa) och ägget, blanda ordentligt. Blanda ner mjölet. Fördela smeten i fyra muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 170 grader i ca 20 minuter.

Till 16 cupcakes behövs:

120 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
150 g mjukt osaltat smör
160 g florsocker
1,5 tsk vaniljarom

Smält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt också vaniljaromen. Vispa blandningen ljust och fluffig. Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under omvispning, vispa frostingen slät.