Tähän kiitoskakkuun laitoin levyn Maraboun Sommar -mansikkasuklaata. Kakun ohje on hyvä kahvikakun perusohje, johon voi vaihdella suklaata maun mukaan.
400g margariinia
5 dl sokeria
6 kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja
4 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
1 prk kermaviiliä
200 g Mansikkasuklaata ( 1 levy )
Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen vuorotellen kermaviilin kanssa. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää lopuksi taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunissa alatasolla 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä ja kumoa. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit