5-vuotiaan syntymäpäiville tein sankarin toiveesta Littlest Pet Shop -kakun. Kakun välissä mansikka- ja valkosuklaamousset. Koristeet ovat sokerimassaa ja kakun pinta pinkillä pastavärillä värjättyä marsipaania. Marsipaanin pintaan olen painanut kuviomatolla kukkakuvion.

1289036138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1289036165_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl laktoositonta maitojuomaa

1 rkl vanilliinisokeria


Mansikkamousse

3 liivatelehteä

 ½ prk Flora Vispi

½ prk ranskankermaa

½ prk rahkaa

1 dl sokeria

1 dl soseutettua mansikkaa


Valkosuklaamousse

120 g valkosuklaata

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk Flora Vispiä


Kakun päälle

2 prk Flora Vispiä

pinkkiä pastaväriä


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja lisää vaahtoon rahka, ranskankerma ja sokerit. Soseuta mansikat ja lisää vaahdon joukkoon. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana mansikkavaahdon joukkoon.

Laita alimmainen kakkulevy reunavuoan sisään. Kaada kakkupohjan päälle mansikkamousse. Paina päälle keskimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään.

Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Vaahdota Vispi. Sekoita tuorejuusto sulan suklaan joukkoon ja kaada kermavaahdon joukkoon. Ota kakku jääkaapista ja kaada valkosuklaamousse vuokaan. Paina päällimmäinen kakkupohja vuokaan valkosuklaamoussen päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Ota puolet kermavaahdosta toiseen kulhoon ja värjää pinkillä pastavärillä. Levitä kermavaahtoa kakun päälle. Pursota kakun reunat pinkillä kermavaahdolla käyttäen korinpohjatyllaa. Pursota valkoisella vaahdolla röyhelöt käyttäen lehtityllaa. Pursota loput pinkit kermavaahdot valkoisen vaahdon kanssa samaan pursotuspussiin. Pursota tähtityllalla kaksiväristä pursotusta kakun yläreunaan. Koristele.

1289036192_img-d41d8cd98f00b204e9800998e