Kävin oppilaiden kanssa mustikkaretkellä ja saaliina oli pari litraa todella isoja mustikoita. Illalla tein osasta mustikoita rahka-mustikkapiirakan ja osasta tätä Kermaruusun ohjeella tehtyä piirakkaa. Vähän jäi mustikkaa vielä pakastimeenkin. Oppilaat veivät itse keräämänsä mustikat omiin koteihinsa. Heille mukaan kopioin rahkaisen mustikkapiirakan ohjeen.
Muruseos
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250g voita
Pohjataikina
noin 3/4 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte
n. ½ l mustikoita
2 prk kermaviiliä (2 x 250g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle
n. 1/4 muruseosta
Sekoita kuutioitu voi ja kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi ja ota toiseen kulhoon 1/4 osa muruseoksesta. Sekoita 3/4 osaan taikinasta piimä ja kananmuna. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ripottele mustikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Lisää lopuksi pinnalle muruseos. Paista 200 asteessa 35 min.
Kommentit