Kävin oppilaiden kanssa mustikkaretkellä ja saaliina oli pari litraa todella isoja mustikoita. Illalla tein osasta mustikoita rahka-mustikkapiirakan ja osasta tätä Kermaruusun ohjeella tehtyä piirakkaa. Vähän jäi mustikkaa vielä pakastimeenkin. Oppilaat veivät itse keräämänsä mustikat omiin koteihinsa. Heille mukaan kopioin rahkaisen mustikkapiirakan ohjeen.

1250791513_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muruseos

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

250g voita


Pohjataikina

noin 3/4 muruseoksesta

2 dl piimää

1 kananmuna


Täyte

n. ½ l mustikoita

2 prk kermaviiliä (2 x 250g)

2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 tl vaniljasokeria


Pinnalle

n. 1/4 muruseosta

Sekoita kuutioitu voi ja kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi ja ota toiseen kulhoon 1/4 osa muruseoksesta. Sekoita 3/4 osaan taikinasta piimä ja kananmuna. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ripottele mustikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Lisää lopuksi pinnalle muruseos. Paista 200 asteessa 35 min.